ZEN op Kangaroo Island

In Adelaide beleven we nog net de aftrap van de grote fietshappening  : de ‘tour down under’. De stad is helemaal in de ban van de fiets. Op elk kruispunt staat er wel eentje die speciaal voor de tour vrolijk gebreid of gehaakt is.

Vanuit Adelaide  steken we met de ferry over naar Kangaroo Island (KI), het walhalla voor de natuurliefhebber.   KI heeft alle ingredienten voor een unieke ontmoeting met het Australische wildleven. Tijdens de vele wandelingen zien we kangoeroe’s, wombats, echidna’s en dolfijnen. Opstijgende pelikanen over de glinsterende  lagoons. Wallibi’s huppelen enthousiast tot aan onze kamerdeur.
We hebben de camera volgezogen met de mooiste kiekjes van Koala’s die liggen te doezelen in een verdieping  van een hoge eucalyptusboom, en een kolonie zeeleeuwen die heerlijk ligt te zonnen in de duinen.
Naast de fauna beleven we ook wijngaarden, langgerekte witte stranden, verschillende nationale parken met bijzondere planten en reptielen, de remarkable rocks en de prachtige vorm van de Admiral Arch.
Het is genieten in het kwadraat!
Het eiland is puur in al zijn vormen. Duurzaam ecotoerisme is de norm. Er is ook geen GSM bereik en geen of pover internet.
Hier groeit het besef dat wij de tijd consumeren in plaats van de tijd ons…

Merkwaardigheden:
– De poep van Koala’s zijn harde ovale keuteltjes, met aan de binnenkant een zachte structuur die ruikt naar Eucalytus.
Logisch ook want dat is de enige bladsoort die op het menu van de Koala staat.
– Koala’s slapen 20 uur per dag !!!

PS : Foto’s van onze vijfde post ‘If it’s Tuesday it Must be Perth’ zijn ondertussen opgeladen.

20 comments