Deel 4 : Zuid-Amerika

We doorkruisen Brazilië, Argentinië, Chili, Peru, Galapagos Eilanden

In Rio bezoeken we natuurlijk de Corcovado-berg en de Copacabana en Ipanema stranden. Van Rio naar Recife in het Noord-oosten van Brazil.  Van daar naar Isla Fernando de Noronha, een eiland in de atlantische oceaan.
Dan naar de Pantanal regio, een enorm groot  moeras-waterrijk gebied, doch veel toegankelijker dan de Amazonas en met een veelheid aan typische zuid-amerikaanse fauna. Vanuit de Panatal vliegen we naar één van de adembenemende natuurwonderen:  de Iguazu watervallen – deze werden toegevoegd aan de lijst van het UNESCO werelderfgoed.
We verblijven enkele dagen in Buenos Aires, waar we tijd willen  maken voor een heuse initiatieles tango in de milonga tango-school.
Van Buenos Aires naar Salta, een stad in het noord-westen van Argentinië,  en dan overland naar San Pedro de Atacama in de Atacama woestijn in Chili.

Het zuiden van Chili heeft voor ons geen geheimen meer, maar de Atacama woestijn, net oostelijk van de Andes,  is nog een grote witte stip op onze wereldkaart.
Doen dus ! Van San Pedro de Atacama naar Lima .  Hier bezoeken we de Machu Pichu.  Deze is van nature mysterieus. Vanwege de enorme culturele en naturele waarde van de Incastad en haar spectaculaire omgeving,  riep Unesco in 1983 de gewijde plek uit tot Werelderfgoed.

Van Lima in Peru vliegen we naar Quito (Equador) om er een vlucht te nemen naar het natuurparadijs de Galapagos Ze barsten van natuur- en diersoorten die nergens anders voorkomen. De reuzenschilpad is de beroemdste bewoner van deze uitzonderlijke eilandengroep. Sinds 1959 zijn de eilanden een nationaal park. De eilanden en het zeereservaat staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

4 comments