Deel 3 : Rusland & Azië

Transsiberische express, Mongolie, China, Tibet, Nepal, India 

In deel 3 van de wereldreis stappen wij in Moskou aan boord van de Transsiberische Express. We doorkruisen drie landen met totaal verschillende culturen en landschap. Rusland met het onbereikbare Siberië en het grote Baikalmeer. Mongolië met zijn steppelandschap en de onherbergzame Gobiwoestijn. En het uitzicht op de Chinese Muur en de rijstvelden in China.
We stappen uit in Irkoetsk (economisch en cultureel centrum van Siberië) en Mongolië alvorens we Beijing binnenrollen.

In Simatai beklimmen we een stuk van de Chinese muur, en in  Xian plannen we een bezoek aan het Teracottaleger. Dan door naar Chengdu, in Sechuan. Dit is Panda-country !!!   Zouden we geluk hebben ?  We plannen in elk geval een bezoek aan een Panda Sanctuary.We nemen de ‘Hemeltrein’ over de pas geopende spoorlijn naar Lhasa. Het is het hoogste treintraject ter wereld waarbij trajecten boven de 5000 meter overbrugd worden. Deze leidt ons door een ruig, verstild landschap dat je het gevoel geeft een verborgen wereld te ontdekken.
In Katmandu bezoeken we op de rug van de olifant het Chitwan National Park.  Hier proberen we de Bengaalse tijger en de neushoorn te spotten.
Verder ook een 3 à 4 daagse wandelroute langs de Himalaya pieken.
Van Katmandu gaat het verder naar New Delhi waar de schitterende Taj Mahal de volgende mijlpaal op de route wordt.