Wrap up : 1,5 year later …..

“When writing the story of your life, don’t let somebody else hold the pen”. (Harley Davidson)

Het zit erop. 1,5 jaar ontdekkingsreizen naar de mooiste plekken van de wereld, en op zoek naar de meest bedreigde diersoorten op de planeet.

De wereldreis is een hele leerschool! Nu besef ik dat, het comfort dat voor ons heel gebruikelijk is, ineens een andere dimensie krijgt.

Ook het  besef hoe gemakkelijk het is om ‘open grenzen’ te hebben, en een eenheidsmunt…

En het belang om via internet of SMS  ‘connected’ te blijven met vrienden en familie.  Ze geven je extra energie als de afstand tot het thuisfront te groot wordt.

Zo kijk ik na 1,5 jaar écht wel uit naar een goede voetverzorging, een gezichtsbehandeling, en een bezoek aan de kapper. Het is niet belangrijk, ….. maar wel aangenaam. Ook heerlijk om in plaats van muggenmelk en zonnecrème eens parfum te gebruiken.

We zijn nu 63 artikels verder, en hebben 27 landen bezocht, we hebben ettelijke volle manen gezien en de mooiste zonsondergangen, hoewel ik nu goed besef dat die thuis even mooi kunnen zijn (je moet er enkel tijd voor maken om het te genieten). We hebben verschillende gidsen versleten, en reisboeken verslonden. Eindelijk hoeven we geen hotelkamernummer meer te onthouden. En krijgt ook de WC terug een vaste plaats…

Het zal vreemd zijn om de komende tijd zonder camera rond te lopen. Het is bijna een extra ledemaat geworden… Ik stuur ‘m met brugpensioen!  Evenals mijn kleren en schoenen – als die al niet versleten zijn. Het zal ook weer wennen worden om terug zelf ontbijt te maken…

Wij prijzen ons gelukkig, want gedurende de hele reis hebben we geen enkele échte ‘tegenslag’ gehad. Ik denk dat ons rugzakje met geluk flink gevuld was, dankzij de talrijke talismannen die we van iedereen hebben gekregen. Ze hebben zeker hun werk gedaan.

De grote droom is bijna afgerond. We gunnen onszelf nog 1 extra bonus: de ijsberen in Churchill. Maar daar moeten we het juiste tijdstip voor afwachten.

En wat ‘ons’ betreft:   We zijn als ‘ik’ vertrokken en als ‘wij’ teruggekomen. Maar eerlijk is eerlijk:  ik kijk er ook naar uit om terug onder vriendinnen een flink stapje in de wereld te zetten!

Jullie kennen mijn telefoonnummer!

“Life is short, time is fast, no replay, no rewind, so enjoy every moment as it comes!
And in the end people will judge you anyway. Don’t live your life impressing others, live your life impressing yourself !!! “

10 comments