Alice Springs en ‘The Outback’

We komen aan in Alice Springs met hevig onweer waardoor het vliegtuig pas na 45 min rond cirkelen kan landen.
Alice Springs city leert ons dat we temidden van Aboriginal land terecht gekomen zijn. We overnachten in een B & B en in de achtertuin (die gewoon de outback is) zien we voor de eerste keer kangoeroes.
De volgende dagen plannen we Kings Canyon (Watarrka National park) en de slapende dinosaurus Ayers Rock (Uluru National Park) & de Olga’s (Kata Tjuta National Park). Daarna keren we terug Alice Springs Airport voor een volgende bestemming.
Maar het weer zit niet mee. Uitzonderlijkerwijze zijn hier de laatste dagen overvloedige stortregens geweest. Dat maakt dat de meeste ‘off the beaten tracks’ niet te berijden zijn. Wij proberen het toch want dat bespaart ons 2 à 3 uur extra omrijden. Het is spannend, maar Erwin kan er zich helemaal in uitleven. We komen geen enkele andere auto tegen. Dat is wel een teken aan de wand.
De enige stop onderweg is bij outback identity Jim Cotterill. Samen met zijn vader Jack heeft hij Kings Canyon toegankelijk gemaakt voor toerisme via het bouwen van een brug. Tijdens een koffie vertelt hij ons alles wat er op zijn tong ligt. Hij laat ons ook kennis maken met zijn huisdier Dinky. Een zingende Dingo (wilde hond) die door de pers een internationale beroemdheid geworden is. Nog nooit meegemaakt.
In Kings Canyon wandelen we bij valavond de Kings Creek Trail en bij zonsopgang lopen we de Kings Canyon Rim Walk. Een mystieke plaats voor de Aboriginals. 6 km wandelen in 3 à 4 uur. Pittig stuk door kloven en rotsnissen, maar intens mooi. Sommige stukken lijken wel op stapeltjes pannenkoeken. Jammer van de regen die de beelden nogal somber maken, maar de beleving is er niet minder om.
Na het ontbijt krijgen we weer een flink stukje outback travel. Op naar Ayers Rock en de Olga’s. Ondertussen hebben we ook de ‘standard bushwave’ geadopteerd bij het kruisen van een ander voertuig. Dit is de wijsvinger van het stuur halen om dag te zeggen naar de tegenliggers.

Merkwaardigheden:
–  Royal Flying Doctor Service Station: deze dokters doen huisbezoeken binnen een regio van 2.3 miljoen km².
–  Singing Dinky, de Pavarotti onder de dingo’s.
–  De bushwave

11 comments