If it is Tuesday, it must be Perth!

Het is altijd wel even stressen bij aankomst in de luchthaven. Auto oppikken, plannetje bekijken, locatie B&B zoeken, en dan nog links rijden ook….  Da’s wennen. Wennen ook aan het geknabbeld australisch accent, de nieuwe tijdzone (+7) en het Aussie’s restaurant systeem van BYO (Bring your own). Dit wil zeggen dat je je eigen wijn moet meebrengen. Op elke hoek van de straat is er dan ook een liquor shop open.
Wat het hoogtepunt van de Perth regio had moeten worden begon eigenlijk in mineur. Om te beginnen waren we s’morgens verkeerd gereden, en zo hadden we bijna de Ferry boot gemist die ons naar Rottnest Island zou brengen. Snel de auto parkeren en geen tijd meer om een betaalde publieke parking te zoeken. (Boete: 50 dollar).

Rottnest Island is een top reservaat met mooie koraalriffen, kristalhelder water, witte verborgen zandbaaien en uniek ‘wildlife’. Hier zouden we het eerste bedreigde diersoort ‘de Quokka’ kunnen spotten. Maar….  blijkt toch wel dat ik het fototoestel in de B&B had laten liggen. Bummer !

Enfin, zoals in de nieuwjaarspost gezegd:  Steek geen energie in zaken die je toch niet meer kan veranderen. We kochten dan maar een wegwerptoestel want dat was het enige alternatief.

Dat is ook de reden waarom er bij deze post nog geen foto’s zijn. Ze moeten nog ergens onderweg ‘ontwikkeld’ worden.  We zullen ze later aan deze post toevoegen.

Het was verder wel een heerlijke dag. Met de mountainbike hebben we het hele eiland rondgefietst, met uiteraard regelmatige stops aan de hagelwitte baaien voor een frisse duik.

We waren bijna aan het einde van het circuit. En plots zag ik rechts onder de struiken iets bewegen. Ja hoor…  niet 1 quokka, maar ineens oog in oog met de hele familie quokka’s. Heerlijk.
Ik probeerde hun aandacht te trekken, maar dat was niet moeilijk. Quokka’s zijn heel nieuwsgierige beestjes. Ze zien eruit als miniatuur kangoeroe’s.

Eind goed al goed.

De terugtocht met de ferry was ook bijzonder. De ondergaande zon wierp een warm avondlicht op de  mooie skyline van Perth. Met dit beeld kunnen we de dag mooi afsluiten.

4 comments