Australië

We trekken een 40 tal dagen uit voor Australië en hebben dus voldoende tijd om het land grondig te ontdekken. Invliegen op de westkust, Perth.
Langs de kust naar Margaret River (één van de 3 grote wijn-regio’s van  Australië), oversteken voor een fietstocht naar Rottnest island en hopelijk  ontmoeten we het bedreigd buideldiertje, de Quokka.

Van Perth vliegen we naar Darwin. Daar staan Kakadu National Park, de JimJim Falls, de Twin falls en de Edith falls op het programma, en een bezoek aan Litchfield National Park. Ook de crocodile cruise op de Adelaide River zullen we meepikken.
Verder gaat het naar Alice Springs, voor een bezoek aan  Ayers Rock, Kings Canyon en de Olga’s.
We zakken dan naar het Zuiden voor Adelaide en de 12 apostelen en steken over naar Kangaroo island. Hier zullen we met zekerheid in het gezelschap vertoeven van de Koala beer.
Daarna plannen we om met de  motor over de ‘great ocean road’ te toeren. Door regenwouden en langs de beste surfstranden van Australïe volgt de weg een ruige kust waar de krachtige  Indische Oceaan op de rotsige landtongen botst.
We vliegen naar Hobart in Tasmanië, en komen na een weekje terug via Brisbane.
Van Brisbane rijden we noordwaarts naar Cairns. Op het lijstje staat Cape Tribulation, Mission Beach, Whitsunday Islands, Great Barrier Reef, Fraser  Island, Magnetic island, Tin can bay.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 comments