Australië

Home  /  Onze reisweg  /  Deel 1 : Oceanië  /  Australië

We trekken een 40 tal dagen uit voor Australië en hebben dus voldoende tijd om het land grondig te ontdekken. Invliegen op de westkust, Perth.
Langs de kust naar Margaret River (één van de 3 grote wijn-regio’s van  Australië), oversteken voor een fietstocht naar Rottnest island en hopelijk  ontmoeten we het bedreigd buideldiertje, de Quokka.

Van Perth vliegen we naar Darwin. Daar staan Kakadu National Park, de JimJim Falls, de Twin falls en de Edith falls op het programma, en een bezoek aan Litchfield National Park. Ook de crocodile cruise op de Adelaide River zullen we meepikken.
Verder gaat het naar Alice Springs, voor een bezoek aan  Ayers Rock, Kings Canyon en de Olga’s.
We zakken dan naar het Zuiden voor Adelaide en de 12 apostelen en steken over naar Kangaroo island. Hier zullen we met zekerheid in het gezelschap vertoeven van de Koala beer.
Daarna plannen we om met de  motor over de ‘great ocean road’ te toeren. Door regenwouden en langs de beste surfstranden van Australïe volgt de weg een ruige kust waar de krachtige  Indische Oceaan op de rotsige landtongen botst.
We vliegen naar Hobart in Tasmanië, en komen na een weekje terug via Brisbane.
Van Brisbane rijden we noordwaarts naar Cairns. Op het lijstje staat Cape Tribulation, Mission Beach, Whitsunday Islands, Great Barrier Reef, Fraser  Island, Magnetic island, Tin can bay.

10 Comments +
 1. ludo schreef:

  Galangoor djali (=”goedendag” in het Aborichinees)

  Als je straks van Litchfield NP richting Alice Springs rijdt, kom je door het stadje Katherine, het vierde grootste boerengat in Northern Territory. Tijdens een ferme moesonstorm (op 27 december vorige week) werd, op 40km VOOR Katherine, een complete goederentrein van de rails geblazen … de 2 machinisten moesten uit de bomen gered worden. Als je op Stuart Hwy 1 de Edith Falls River oversteekt (46km NA Pine Creek), zie je de trein misschien nog liggen.
  greets

  • erwin schreef:

   Ludo,
   Bedankt voor ons te updaten …
   Ondertussen zijn dan ook onze plannen gewijzigd en skippen we Darwin.
   We gaan rechtsreeks naar Alice Springs.
   Groeten,
   Dédé & Erwin

 2. ludo schreef:

  ik ben in Adelaide op 20 webcams tegelijk aan het zoeken om een glimp van jullie op te vangen … maar het uur zit niet mee : ik moet een ganse nacht opblijven want tijdens onze dag zie ik ginder niks. Ik maak het meest kans op Glenelg beach, denk ik, maar zoek ook in Rundle mall, Central Market, Granite Island, Seaford, …

  • erwin schreef:

   Ludo,
   Stop maar met zoeken.
   Ondertussen hebben we Adelaide en omgeving verlaten en zijn aangekomen in Melbourne voor de ‘Great Ocean road’ en eventueel de Australian Open …
   We hebben in ieder geval een stapje in de wereld gezet in Adelaide met name in Rundle mall.
   Op onze volgende post (net gepubliceerd) vind je het nodige bewijsmateriaal 🙂
   Gisteren heeft tenslotte de ‘Down under classic’ doorgegaan in o.a. Rundle mall/street (30 rondes van 1,7 km).
   Stay tuned.
   Erwin

 3. eric et sylvie schreef:

  Ah que de bon souvenir merci vos photos sont magnifique et vous aussi en attendant d’autre paysage grandiose on vous embrasse et profitez du soleil ici glagla;
  A+.

 4. ludo schreef:

  Dag Dédé en Erwin,

  Zin om al je supporters op het thuisfront eens te verrassen met een “meet and greet op afstand” ? Zoja : tussen de 30 webcams op de oostkust heb ik een duidelijke webcam op je reisweg gevonden : Magnetic Island. Neem eens een kijkje op http://www.coastalwatch.com en klik Queensland open en daarna Alma Bay open : dan weet je waar je moet gaan staan (aan de eerste paal van het volleybalnet). Alma Bay + beach is slechts 150m breed en ligt in het dorpje Arcadia naast Armand Way op 2km van de ferry naar het vasteland . Er is een parking (betalend !?) vlak bij. Zie maar eens op google-maps met “street view”. Liefst niet in het holst van onze nacht afspreken ! Tussen 17h en 18h (hier dus tussen 8h en 9h) zou ideaal zijn.

  “Wanya nyin yangu, wanai djinang djaa”

  • erwin schreef:

   Ludo,

   Normaliter zijn we morgen (zondag) op Magnetic Island? We zoeken momenteel nog overnachting in Arcadia dat in de buurt van Alma Bay ligt. We geven morgen een seintje of we het halen.
   Zou leuk zijn hé 🙂

   • ludo schreef:

    ik kijk er naar uit. Vandaag, zaterdag, om 17h heb ik nog eens gekeken op Alma bay : prachtig weer, en slechts enkele zonnekloppers op het mooie strandje.
    greets

 5. Hans schreef:

  Hey globetrotters,

  Wat een belevenissen daar aan de andere kant van onze aardbol.
  Ik wist niet dat je daar van die extreme sporten kon doen: ondersteboven fietsen, naar beneden omhoog klimmen. . . En toch komt alles weer keurig recht op jullie reisblog te staan met ongelooflijk prachtige foto’s en reisverslagen. Chapeau! Veel plezier de komende weken en doe niet teveel schmink op jullie gezichten als Papoea wordt bezocht, anders is er misschien geen weg meer terug!!
  Greetz, Hans.

Leave a Reply

ANTI SPAM Maak de rekensom vooraleer je je comment verstuurt - Please complete question before sending your comment. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.